Google Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gladö återvinningsanläggning

Välkommen till vår moderna återvinningsanläggning i Gladö kvarn, strax utanför Huddinge. Den är navet i vår verksamhet och här kan du lämna alla typer av avfall. Med biologisk behandling, sortering, säker deponering och mottagning av farligt avfall, har vi byggt upp hela kedjan för en modern och mycket effektiv återvinning.

Nya regler för schaktmassor

Från 1 januari 2017 får företag inte längre lämna schaktmassor på SRVs återvinningscentraler. Företag hänvisas istället till SRVs återvinningsanläggning på Gladö i Huddinge. Lämning sker mot betalning. Företagskortet för ÅVC gäller ej på återvinningsanläggningen på Gladö. Frågor och svar om de nya reglerna.

Tippa och ta en fika!
Vi vill att det ska vara trevligt att lämna avfall hos oss och därför kan du ta en fika när du tippar på Gladö. Det ska vara enkelt att lämna avfall hos oss!

Prislista
Våra priser styrs av avfallets miljöpåverkan vilket innebär att det avfall som är sämst för miljön är dyrast. Prislista för lämning av avfall på Gladö

Betalning
Du kan välja mellan att betala med kontokort direkt i vågstationen på Gladö eller via faktura. Vill du bli fakturerad behöver du först registrera dig. Registrera dig här (PDF) 

Avfallsdeklaration
Deponiavfall är avfall som inte kan återvinnas eller förbrännas. Deklarationen gäller inte farligt avfall eftersom det inte deponeras på Gladö (med undantag för asbest). Blanketten ska alltid fyllas i av avfallslämnaren om avfallet ska slutförvaras på Gladö. Avfallsdeklaration (PDF)

Miljövänlig återvinning
Vi har alla tillstånd som enligt Miljöbalken krävs för att samla in, transportera, mellanlagra, behandla och deponera avfall. Våra tillstånd

Från 1 januari 2017 får företag inte längre lämna schaktmassor på SRVs återvinningscentraler. Företag hänvisas istället till SRVs återvinningsanläggning på Gladö i Huddinge. Lämning sker mot betalning. Företagskortet för ÅVC gäller ej på återvinningsanläggningen på Gladö.

Läs om de nya reglerna för schaktmassor 

Prislista

Våra priser styrs av avfalets miljöpåverkan vilket innebär att det avfall som är sämst för miljön är dyrast. En del priser är kan därför vara billigare i årets prislista och en del är dyrare. Kontakta oss gärna på telefon
0200-26 46 00 om du saknar något i prislistan.

Våra priser styrs av avfallets miljöpåverkan och behandlingsavgifter vilket innebär att det avfall som är sämst för miljön eller är mer komplicerat att behandla är dyrast. En del priser kan därför vara billigare i årets prislista och en del är dyrare. Kontakta oss gärna på telefon 0200-26 46 00 om du saknar något i prislistan.

Nya priser januari 2019.

Prislista  - Lämna avfall på Gladö (PDF)

Särskilda villkor (PDF)

Allmänna villkor (PDF)

Hitta till SRV på Gladö

Sväng av från Lännavägen mot Gladö Kvarn och följ skyltarna. Först kommer ni till vår mottagning och behandlingsanläggning för farligt avfall och vid vägens slut ligger återvinning och deponi.

Vägbeskrivning till Gladö från huvudkontoret

Vägbeskrivning till Farligt avfall från huvudkontoret

SRV på Gladö och Farligt avfall är öppet:

mån-tors kl 06.30-17.00
fredagar kl 06.30-16.00
Helgdagar: stängt

En timme före stängning stänger vi grinden till Farligt avfall, ring då på klockan vid grinden så kommer vi och släpper in dig. Detta gäller enbart vår mottagning för farligt avfall.

Adresser

Återvinningsanläggningen Sofielund
Holmträskvägen 26, Huddinge
59.173911, 17.988396 (lat, lon)

Farligt avfall
Hökärrsvägen 104, Huddinge
59.186391, 18.004253 (lat, lon)