Google Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fakturafrågor

Har du frågor rörande din faktura är det bara att fylla i formuläret nedan så hjälper vi dig så snart vi fått in ditt ärende.

Vill du göra ett ägarbyte gör du det enkelt här

Kan jag betala via autogiro?

Nej i dagsläget kan du inte välja att betala dina fakturor via autogiro. Men du har möjlighet att betala med e-faktura, det är bara att tala med din bank så hjälper de dig.

Faktura som PDF?

Endast företag kan få faktura som PDF på mejl. Skicka anmälan till faktura.fraga@srvatervinning.se

Vad är en e-faktura eller elektronisk faktura?

En elektronisk faktura är ett alternativ till den vanliga pappersfakturan. E-fakturan går elektroniskt direkt till din internet-bank. Eftersom all information finns på fakturan behöver du inte knappa in några uppgifter själv. Kontrollera bara uppgifterna och godkänn fakturan.

Hur anmäler jag mig till e-faktura?

Via din internet-bank. Tillvägagångssättet varierar mellan olika banker. Gå in på e-faktura på internet-banken så hittar du förmodligen instruktioner där. Ofta ligger företagen som erbjuder e-faktura listade. Du väljer vilket företag du vill ha e-fakturor från och fyller i anmälan. När du anmäler dig till SRV återvinning måste du ha ditt kundnummer tillgängligt.

Kan jag återgå till vanliga fakturor när jag vill?

Ja, vill du inte längre ha e-fakturor kan du avsluta tjänsten genom att avanmäla dig på din internet-bank. Då får du pappersfakturor igen.

Hur säker är e-faktura?

Säkerhetskraven på alla banktjänster är väldigt höga. E-faktura är inget undantag. Tjänsten har utvecklats med genomgående höga säkerhetskrav.

Vad händer om jag missar en betalning som skickats till min internet-bank?

Då skickar vi en påminnelse via vanlig postgång.

Vad kostar e-faktura för internet-bankskunden?

Tjänsten är kostnadsfri, det vill säga den ingår i tjänsterna som finns i internet-banken. Någon form av bastjänst hos internet-banken är ett krav. Kontakta din bank för mer information.

Hur använder jag e-faktura?

När du loggar in på din internet-bank får du besked om några nya e-fakturor har mottagits. Klicka på den elektroniska fakturan så får du upp den på skärmen. Kontrollera uppgifterna och godkänn med ett klick. Räkningen betalas då på förfallodagen.

Hur ser e-fakturan ut?

Ungefär som den vanliga pappersfakturan, dock utan inbetalningskort.

När får jag min e-faktura?

E-fakturor skickas ut vid samma tidpunkt som de vanliga fakturorna. Eftersom postgången uteblir kan de bli tillgängliga någon dag tidigare.

Får jag hem en pappersfaktura om jag har e-faktura?

Nej, e-fakturan finns bara på din internet-bank. Du måste själv gå in på internet-banken för att se den. Om du vill kan du själv skriva ut den.

Kan jag få e-faktura på en räkning som står på min man/hustru?

Nej, tyvärr inte. Anledningen är att fakturan kan innehålla känsliga uppgifter.

Hur gör jag om något är fel på fakturan?

Kontakta kundservice på SRV återvinning. Samma förfarande gäller som om det vore fel på en vanlig pappersfaktura. kundservice@srvatervinning.se eller 0200-26 46 00 .

Vad gör jag om jag inte fått min faktura?

Kontakta kundservice på SRV återvinning så tar vi reda på vad som kan ha blivit fel. kundservice@srvatervinning.se eller 0200-26 46 00.

Har du fått en påminnelse och önskar en kopia på fakturan?

Det får du genom att fylla i ett formulär som du hittar här

Har du fått en kreditnota? 

Du som fått en kreditnota kan fylla i ett formulär och få dina pengar tillbaka.
Du behver ha din kreditnota till hands. Formuläret hittar du här 

Vi skickar med en informationsbroschyr tillsammans med de årsfakturor som går ut till våra åretrunt-kunder och fritidhus. Här hittar du årets broschyr samt tidigare års broschyrer.

2015 var första året vi gick ut med en separat folder till våra fritidshuskunder. Klicka på bilden för att öppna broschyren (pdf).

Åretrunt-boende

 

Fritidshus 

Värt att veta 2019    Fakturabroschyr för fritidshus 2019
Fakturafolder 2018 Fakturafolder Fritidshus 2018
 
 
 
 -
-

Vi hjälper dig gärna om din faktura väcker frågetecken. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi fått in ditt ärende!

Vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer om hur vi använder dina personuppgifter
https://www.srvatervinning.se/personuppgifter

Vi hanterar dina personuppgifter på ett kontrollerat och säkert sätt enligt GDPR. Läs mer om hur vi använder och hanterar dina personuppgifter.

Hur vill du bli kontaktad*
* Markerar fält som måste fyllas i.