Google Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kvartalsfakturering

Från och med 1 januari 2020 går vi över till kvartalsfakturering. Årsavgiften för ditt abonnemang kommer därmed fördelas på fyra fakturor som sprids ut över året.

Då kommer din faktura

Fakturan avser kvartal fakturan kommer till dig.

Period Kund tillhanda
1:a fakturan, januari - mars Januari
2:a fakturan, april - juni April
3:e fakturan, juli - september Juli
4:e fakturan, oktober - december Oktober

E-faktura

För dig som är ansluten till en internetbank erbjuder vi elektronisk faktura, så kallad e-faktura, i stället för pappersfaktura.

E-faktura skickas med samma intervall, kvartalsvis. När du loggar in på din internetbank får du ett meddelande om att du har en e-faktura att betala. Du kan se din faktura och betala den i banken. Den första fakturan varje år har även en bifogad broschyr med matnyttig information och nyheter från SRV. Alla uppgifter såsom OCR-nummer och förfallodatum är redan ifyllda.

Anmälan om e-faktura gör du via din internetbank. Den personens personnummer som är angivet hos oss som betalningsansvarig måste anges även i banken, för att det ska fungera.

Autogiro

Betalningen dras automatiskt från angivet konto på förfallodagen. För att bli ansluten till autogiro behöver du underteckna ett medgivande som ger SRV återvinning AB fullmakt att dra pengar från det konto du har angivit. Du anmäler att du önskar betala via autogiro på din internetbank. Glöm inte att du behöver ditt SRV-kundnummer som du hittar på din faktura.

Varför går ni över till kvartalsfakturering?

Det har länge varit en önskan från våra kunder att vi ska erbjuda kvartalsfakturering istället för årsfakturering. Nu väljer vi därför att införa det som standard för att du som kund ska kunna planera dina utgifter bättre. 

Kan jag ha kvar årsfakturering?

Nej. Vi har valt att gå över till kvartalsfakturering som standard för samtliga privatkunder med åretrunttömning. 

Jag får e-faktura, påverkar det här mig?

Du som redan är ansluten till e-faktura ska inte påverkas – det enda som förändras är att frekvensen som du behöver godkänna e-fakturorna. Har du valt att e-fakturorna ska godkännas automatiskt behöver du inte göra något alls utan enbart komma ihåg att vi nu kommer fakturera fyra gånger om året istället. 

Gäller det även säsongshämtning?

Nej – Du som har fritidshus och enbart har sophämtning under sommarsäsongen faktureras en gång om året för sophämtningen, precis som tidigare

Hur gör jag med fakturor vid ägarbyte?

Från och med 1 januari 2020 upp till dig som säljare att göra upp med den nya ägaren om eventuella fakturor.  

Kan jag välja att betala via autogiro?

Ja. Med start 2020 har du möjlighet att genom din internetbank anmäla att du önskar betala dina SRV-fakturor via autogiro. Mer information om hur du går tillväga hittar du på din internetbank. Det enda du behöver ha tillhanda är ditt kundnummer som du hittar på din faktura.

Hur betalar jag med e-faktura eller autogiro?

Det anmäler du på din internetbank. Du behöver ditt SRV-kundnummer som du hittar på din faktura. Kontakta din bank så kan de hjälpa dig. 

Får jag värt att veta-foldern med e-faktura?

Ja, tillsammans med första fakturan som går ut i januari varje år kommer du att få en digital version av broschyren ”Värt att veta”.  Titta i din internetsbanks inkorg så hittar du den tillsammans med fakturan! 

Var hittar jag mitt kundnummer?

Ditt kundnummer hos SRV hittar du på din faktura. Skulle du inte ha din faktura till hands är du välkommen att kontakta kundservice. 

Jag har fått pappersfaktura trots att jag valt autogiro eller e-faktura

Får du en pappersfaktura trots att du anmält autogiro eller e-faktura beror det på att din registrering inte hunnit genomföras innan faktureringen. Betala pappersfakturan som vanligt. Vid nästa fakturering ska din önskade faktureringsmetod gälla.