Google Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Passerkort till ÅVC

Alla som bor i Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Salems kommuner lämnar sina grovsopor gratis på återvinningscentralerna. För att besöka återvinningscentralerna (ÅVC) behöver du ett passerkort. Alla villa- och fritidshuskunder har fått passerkort hemskickade i brevlådan. Bor du i lägenhet kan du beställa ett kort. Med kortet kommer du in på alla våra nio återvinningscentraler.

Ingår i taxan

Att lämna avfall på ÅVC ingår i sophämtningstaxan som du betalar. Kontakta oss gärna om du har frågor om kortet, 0200-26 46 00.

Har du begärt uppehåll?

Om du bor i villa eller har ett fritidshus och begär uppehåll i sophämtningen har du under den perioden inte heller tillgång till återvinningscentrelen. Du får med andra ord vänta med att beställa passerkort tills du har sophämtning och betalar grundavgift. Har du redan ett passerkort och begär uppehåll i sophämtningen spärras ditt kort under den perioden.

För dig som bor i flerfamiljehus

Bor du i lägenhet eller småhus med gemensam sophämtning i Salem, Botkyrka, Huddinge, Haninge eller Nynäshamn kan du anmäla ditt hushåll för ett kostnadsfritt passerkort här

Beställ passerkort 

Om du blir av med ditt kort eller om det har gått sönder

Om du blivit av med ditt kort, kan du köpa nytt kort. Pris: 116 kr per kort (2019).

Köp nytt kort här

Mer information