Google Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Plastförpackningar

Förpackningar av både hård- och mjukplast. Exempelvis diskmedelsflaskor, ketchupflaskor, schampoflaskor, yoghurtburkar, plastlock, plastdunkar, plasttuber, créme fraiche-burkar, chipspåsar, plastpåsar, plasttuber, plastfolie.

Ta av kapsyler, lock och korkar som inte är av plast, sortera dem efter respektive material.

Detta hör inte hemma här:

Plastband och plastsnören, tejp, pantflaskor av plast (PET) lämnas till affären. Enstaka CD-fodral och plastkrukor kan du lägga i vanliga soppåsen. Pulkor, plastmöbler och andra större avfall av plast lämnas på återvinningscentral.

Vad händer sen med dina plastförpackningar?

Efter sortering på vår återvinningsanläggning skickas plastförpackningarna till olika plaståtervinningsanläggningar i Sverige. Flaskorna och burkarna tvättas om det behövs.

De hårda plastförpackningarna smälts ner och används sedan som råvara för parksoffor, lastpallar, kompostbehållare och plastbackar.

Mjuka plastförpackningar återvinns i huvudsak till sopsäckar, bärkassar och kabelskydd. Eftersom råolja är en ändlig resurs är det bättre ju fler gånger vi kan använda plasten för materialåtervinning innan den går till förbränning och energiutvinning. Av återvunna plastförpackningar görs till exempel trädgårdsmöbler, bullerplank, lastpallar, soppåsar och mycket annat.