Länk till startsida
Varningsmeddelande

Vi har dessvärre upptäckt ett tekniskt fel på vissa av våra nyligen utställda ÅVC-kort vilket medför att kortet inte öppnar bommen på ÅVC. Prata med personalen på plats så får du hjälp. Läs mer

Varningsmeddelande

Inga containrar kommer att ställas ut för grovavfall på öarna som tidigare kommunicerats. Istället lämnar du grovavfallet på återvinningsbåtarna vissa datum. Från 29 maj tar vi även emot vitvaror och elavfall. Läs mer

Brist på matavfallspåsar

Fortsatta problem med att matavfallspåsar inte finns att tillgå p g a produktionsproblem hos leverantören. För att minska risken att matavfallspåsarna tar slut ombeds kunder att inte använda dubbla påsar och följa andra tips för torra påsar istället.

Just nu undersöker vi möjligheten att beställa matavfallspåsar från någon annan leverantör. Skulle dina matavfallspåsar ta helt slut finns ingen annan lösning än att du lägger matavfallet i restavfallet tills påsarna återigen finns att tillgå.

Vi rekommenderar ofta att använda dubbla matavfallspåsar för att undvika att påsarna fryser fast i kärlen. Men då producenterna av matavfallspåsar drabbats av förseningar behöver vi ändra de rekommendationerna för att garantera att papperspåsarna räcker.

Istället för att använda dubbla matavfallspåsar kan du lägga tidningspapper i botten (glöm inte att ta bort eventuella häftklamrar).

Fler tips

  • Se till att matavfallet är så torrt som möjligt innan det läggs i matavfallspåsen.
  • Melittafilter med kaffe, använda tepåsar med mera får gärna stå och torka innan du slänger det i matavfallet.
  • Som vanligt är det bra att lägga använda servetter och hushållspapper i matavfallet. De hjälper till att suga upp eventuell fukt.

Mer information om hur du matavfallssorterar

Följ SRV:

  • Länk till facebookFacebook
  • Länk till mynewsdeskMyNewsdesk
  • Länk till youtubeYouTube

© SRV Återvinning AB | Org.nr: 556053-7515