Det här levererar vi till dig

Sopkärl
Visa info
Sopkärl
Du slänger dina matavfallspåsar i det bruna sopkärlet så att vi kan samla in ditt matavfall. Är påsen fortfarande fuktig när du slänger den i kärlet riskerar den att frysa fast i botten om det är minusgrader ute. Lägg påsen på hyllan och låt den frysa till där. Putta sedan ner den nästa gång du går ut med soporna.
Sopkärl
Visa bild
Hållare
Visa info
Hållare
Hållaren som vi levererar till dig placerar du där du vill slänga ditt matavfall. Den gör att luften runt påsen cirkulerar bra och att fukt transporteras bort, vilket motverkar att påsen blir blöt.
Hållare
Visa bild
Påsar
Visa info
Påsar
Med din leverans får du ett antal bruna påsar för att komma i gång. Det är viktigt att du bara använder dessa påsar, då de är producerade för att lösas upp när matavfallet behandlas och ska omvandlas till biogas och biogödsel.
Påsar
Visa bild

Slut på påsar?

Använd endast SRV:s bruna påsar – inga andra. Påsen är särskilt framtagen för att lösas upp vid biogasframställningen. Nya påsar hämtar du i någon av butikerna nedan, eller på någon av våra sju återvinningscentraler.

Så kommer du igång

Sortera rätt

Installera hållaren, sätt i en brun påse och börja slänga matavfallet i den. Resten sorterar du som du brukar. Är du osäker på hur du ska sortera, använd vår sorteringsguide.

Släng rätt

När påsen fyllts upp till markeringen på insidan rullar du ihop den ordentligt och slänger den i ditt bruna utomhuskärl.

Gör redo för hämtning

Se till att kärlet står åtkomligt och rätt vänt vid tomtgränsen senast klockan sex på morgonen den dag du har planerad tömning. Nedan hittar du information om när vi kommer och tömmer hos dig.

Visste du att:

ca miljoner
ton mat slängs varje år i Sverige. Utöver det hälls även mat och dryck ut i vasken.
%
av Sveriges totala matavfall kommer från hushållen.
ton
väger Sveriges totala matavfall per år. Det blir cirka 95 kilo per person.

Tips

Hushållspapper hindrar påsen från att gå sönder
Hushållspapper hindrar påsen från att gå sönder
En blöt påse går lätt sönder och plötsligt har du matrester över hela golvet. Undvik detta genom att lägga lite hushållspapper i botten när du byter påse.
Ättika håller bananflugorna borta
Ättika håller bananflugorna borta
Se till att kärlet påsen ligger i alltid går att stänga så att skadedjur inte hittar dit. Om det ändå skulle ske: skura ur kärlet med 1 del ättika och 2 delar vatten.
Torrskala potatis och grönsaker
Torrskala potatis och grönsaker
Du behöver inte skölja potatis eller grönsaker innan du skalar dem. Torrskala direkt ner i matavfallspåsen istället. Låt blöta matrester rinna av sig i vasken, så håller du påsen torr.

Vanliga frågor

Kundservice

E-post

kundservice@srvatervinning.se

Öppettider e-post

Måndag-torsdag: 08.00-17.00

Telefon

0200-26 46 00

Öppettider telefon

Måndag-torsdag: 09.00-14.00