Länk till startsida
Varningsmeddelande

Vi har rättat ett fel i turlistan för mobil ÅVC. Rätt tider är: Krokskär, söndag den 25 april, 09.00-12.00. Bedarön, söndag den 25 april, 13:00 tills det blir klart. Läs mer

Nu kommer den mobila ÅVCn åter

Nu kommer den mobila återvinningscentralen tillbaka. Under våren erbjuder vi denna service till alla privatpersoner som bor på öar utan förbindelse med fastlandet. Och med er hjälp förenklar vi dessutom tjänsten i år.

2020 ställde SRV in den mobila återvinningscentralen på grund av pandemin. Denna lever vi med fortfarande, men vi på SRV har tagit fram en lösning som gör att vi inte bara kan återuppta vår mobila ÅVC i vår utan dessutom göra det lite enklare för många av er.

I stället för att ni ska behöva passa båttiderna ställer vi i vår ut containrar och storsäckar på bryggorna enligt ett schema. Vi hämtar sedan upp dem med båt i början av följande vecka. Undantag är de fem bryggor där det inte finns plats för några containrar – där hämtar vi ert grovavfall på fasta tider precis som tidigare. Här kan du se schemat och vad som gäller för just din ö!

I båda fallen är det personalen på båtarna som hanterar den mobila insamlingen. SRVs egen personal behövs på våra fasta återvinningscentraler i dessa tider och vi måste dessutom ha beredskap om medarbetare skulle bli sjuka i covid-19. Av samma skäl har vi i vår ingen mobil ÅVC på Ornö, Muskö och Dalarö då dessa går att nå med bil.

För dig som bor på en ö med lämning av avfall ombord på båten behöver personalen ha din hjälp med att hålla avstånd och följa säkerhetsbestämmelserna. Se därför till att följa deras instruktioner och att bara ha med er sådant avfall som de kan ta emot. Av säkerhetsskäl får de bland annat inte ta hand om elektronik och farligt avfall. Se vår med listan över allt som den mobila återvinningscentralen tar emot!

Det här är en tjänst som vi erbjuder nu i vår och som vi hoppas ska underlätta för er som bor på öarna.

Följ SRV:

  • Länk till facebookFacebook
  • Länk till mynewsdeskMyNewsdesk
  • Länk till youtubeYouTube

© SRV Återvinning AB | Org.nr: 556053-7515