Länk till startsida
Varningsmeddelande

Just nu har vi fördröjningar i sophämtningen och längre svarstider i kundservice på grund av Covid-19. Läs mer

Varningsmeddelande

När det är minusgrader finns risken att blöta och fuktiga matavfallspåsar fryser fast i kärlen för matavfall. För att undvika detta vill vi dela med oss av några tips. Läs mer

Nu kommer den mobila ÅVCn tillbaka

Under våren erbjuder vi en mobil återvinningscentral till alla privatpersoner som bor på öar i Södertörns skärgård utan förbindelse med fastlandet.

2020 ställde SRV in den mobila återvinningscentralen på grund av pandemin. Pandemin lever vi med fortfarande, men vi på SRV har tagit fram en lösning som gör att vi kan återuppta vår mobila ÅVC i vår. Vi hämtar ert grovavfall på fasta tider precis som tidigare.

I turlistan kan du se när vi kommer till din ö

Det är personalen på båtarna som hanterar den mobila insamlingen och de behöver din hjälp med att hålla avstånd och följa säkerhetsbestämmelserna. Se därför till att följa deras instruktioner och att bara ha med er sådant avfall som de kan ta emot. Av säkerhetsskäl får de bland annat inte ta hand om farligt avfall eftersom SRV inte har egen personal som är utbildad på farligt avfall ombord på båtarna.

I sorteringslistan kan du se vilket avfall den mobila återvinningscentralen tar emot

SRVs personal behövs i första hand på våra fasta återvinningscentraler i dessa tider och vi måste dessutom ha beredskap om medarbetare skulle bli sjuka i covid-19. Av samma skäl har vi i vår ingen mobil ÅVC på Muskö och Dalarö då dessa går att nå med bil.

Mobil ÅVC är en tjänst som vi erbjuder nu i vår och som vi hoppas ska underlätta för er som bor på öarna.

Följ SRV:

© SRV Återvinning AB | Org.nr: 556053-7515