Länk till startsida
Varningsmeddelande

Kundservice har just nu längre handläggningstider på grund av hög belastning. Läs mer

Varningsmeddelande

Fallfrukt kan du lämna på återvinningscentralen mellan 9 augusti och 13 november. Läs mer

Här kan du slänga invasiva växter

Nu kan du som privatperson slänga invasiva växter på våra återvinningscentraler Länk till annan webbplats.. Växter som räknas som invasiva ska bekämpas och risken för spridning behöver minimeras, därför är det viktigt att du hanterar dem på rätt sätt.

Exempel på växter som räknas som invasiva är:

  • Jätteloka
  • Jättebalsamin
  • Parkslide
  • Sidenört

Viktigt att tänka på inför ditt besök

Har du rensat bort invasiva växter hemma så ska du innan transport paketera växtavfallet i väl tillförslutna plastpåsar/plastsäckar så snart du kan.

Det är viktigt att säckarna är hela, ordentligt förslutna och du behöver se till att säckarna inte öppnar sig under resan eller vid överlämnandet på återvinningscentralen. Oförpackat växtavfall innebär en stor risk för spridning. På våra återvinningscentraler har vi separata kärl för säckarna.

Kontakta personalen och berätta att du har med dig invasiva växter så visar de dig var kärlet står. Avfallet körs sedan direkt till förbränning för att minimera risken för spridning

Jord och rötter

Om du som privatperson har mindre mängder jord innehållandes rötter från invasiva växter ska avfallet förpackas i väl tillförslutna plastpåsar/plastsäckar och lämnas till vår återvinningsanläggning vid Gladö kvarn, Holmträskvägen 26, Huddinge.

Här kan du läsa mer om hur och var du får slänga invasiva växter

Uppdaterad

Följ SRV:

© SRV Återvinning AB | Org.nr: 556053-7515