Länk till startsida
Varningsmeddelande

Risk för kö till Sofielunds avfallsanläggning på Gladö på grund av vägarbete Läs mer

Snart stänger Flemingsbergs återvinningscentral

Återvinningscentralen i Flemingsberg stänger vid årsskiftet 2022/2023 med anledning av utbyggnaden av Tvärförbindelse Södertörn. Sista dagen att besöka Flemingsbergs återvinningscentral är 30 december 2022.

Från och med januari 2023 är du som tidigare besökt Flemingsbergs återvinningscentral välkommen att besöka någon av SRVs sju andra återvinningscentraler.

kartbild åvcer.

Det finns sju återvinningscentraler i fem kommuner i Södertörn - i Huddinge kommun finns ÅVC Skogås, i Botkyrka kommun finns ÅVC Skyttbrink (Tumba) och ÅVC Fittja, i Haninge finns ÅVC Jordbro, i Salem finns ÅVC Salem och i Nynäshamn finns ÅVC Nynäshamn och ÅVC Sorunda.

 

Januari till februari är som regel lågsäsong på återvinningscentralerna men för att undvika köer rekommenderar vi dig att om möjligt planera ditt besök. På vår hemsida finns besöksstatistik som visar vilka tider det är flest besökare. Det finns också kartor på hur containrarna står på återvinningscentralen för att effektivt packa bilen inför besöket.

Till alla återvinningscentraler

Kvartersnära julgransinsamling i Huddinge

SRV kommer erbjuda kvartersnära insamling av julgranar på fem adresser i Huddinge. Julgransinsamlingen är ett samarbete med Huddinge kommun, Huge Bostäder och Huddinge Samhällsfastigheter. Adresser till insamlingsplatserna kommer att publiceras på vår hemsida inom kort.

I år hämtar vi enbart granar i Huddinge, men faller det väl ut räknar vi med att hämta julgranar i alla våra ägarkommuner nästkommande år,

Julgranar räknas som trädgårdsavfall och kan lämnas på återvinningscentralen eller läggas i trädgårdskomposten.

Fler insamlingsprojekt kommer i vår

Tiptapp

Först ut tidigt i vår är ett samarbete med Tiptapp som gör det möjligt för kunder att säkert beställa hämtning av grovsopor med hjälp av Tiptapp. Tiptapp-appen är utvecklad för att säkerställa att alla delar går rätt till, från hämtning och lämning av sopor till betalning. Det skapar förutsättningar för bättre arbetsmiljö för våra medarbetare på återvinningscentralen.

Trädgårdsrundan

SRV planerar att samla in trädgårdsavfall på förbestämda platser och tider under helger senare i vår. Även containrar för insamling av trädgårdsavfall kommer att ställas ut på bostadsnära platser.

Snabb stopp ÅVC

Farligt avfall och grovsopor som inte är skrymmande kommer vi att hämta upp på bostadsnära platser vid förutbestämda tider.

Större mängder avfall och möbler med mera hänvisar vi till våra fasta återvinningscentraler.

Pop-up ÅVC och Event ÅVC

En mindre återvinningscentral (ÅVC) med fokus på återbruk ställs upp under en helg eller annan begränsad tid, ibland vid något evenemang. Grovsopor, farligt avfall med mera tas då emot.

Mer detaljer om alla vårens satsningar kommer att publiceras på vår hemsida löpande under våren 2023.

Uppdaterad

Följ SRV:

© SRV återvinning AB | Org.nr: 556053-7515